Новини

13 Юни 2024

На вниманието на българските превозвачи, използващи и/или желаещи да използват ЕКМТ/СЕМТ разрешителни за международен автомобилен превоз на товари

Във връзка с предстоящата цифровизация на ЕКМТ/СЕМТ разрешителните от следващата календарна година Ви уведомяваме, че на 26 юни 2024 г. от 15 ч. българско време ще бъде направено представяне на новата цифрова платформа на ЕКМТ и обучение за работа със същата за всички превозвачи.

Обучението ще бъде на английски език, без осигурен превод, тъй като е организирано от Международния транспортен форум (ITF).

Във връзка с горното отправяме молба в срок до 17.30 ч. на 21 юни 2024 г. на електронния адрес на ИА „Автомобилна администрация“: avto_a@rta.government.bg, всички превозвачи, използващи към настоящия момент ЕКМТ/СЕМТ разрешителни, както и превозвачи, които възнамеряват да кандидатстват за получаване на ЕКМТ/СЕМТ разрешителни за следващата календарна година, да изпратят данни за определен от фирмата представител, който ще вземе участие в обучението (име, фамилия и телефонен номер за връзка), както и валиден електронен адрес за предоставяне на линк за достъп до обучението.   

 

Scroll to top