Работа при нас

29 Май 2024

Kонкурс за назначаване на държавен служител в дирекция „Международна дейност и разрешителни“ – 1 щатна бройка

ОБЯВЛЕНИЕ

 

Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” обявява конкурс за назначаване на държавен служител в:

-  дирекция „Международна дейност и разрешителни“ – 1 щатна бройка

  1. Длъжност: главен експерт
  2. Минимални изисквания за заемане на длъжността:
  • образование – висше;
  • степен на образование – бакалавър;
  • професионален опит – 3 години или VI младши ранг.

Забележка: Професионалният опит включва времето, през което служителят е извършвал дейност в област или области, които са свързани с функциите, определени в длъжностната характеристика за съответната длъжност.

Предпочитани допълнителни умения – владеене на английски и руски език ниво B2.

  1. Други специфични изисквания за заемане на длъжността, установени в нормативен акт:
  • кандидатът трябва да отговаря на изискванията на чл. 7 от Закона за държавния служител.
  1. Начин на провеждане на конкурса: практически изпит и интервю.
  2. Необходими документи:
  • Заявление за участие в конкурс (Приложение № 3 към чл.17 ал. 2 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители (НПКПМДС);
  • Декларация по чл. 17, ал. 3, т. 1 от НПКПМДС;
  • Копие от диплома за завършено висше образование. Ако дипломата на кандидата за придобито в Република България образование е вписана в Регистъра на завършилите студенти и докторанти, в заявлението се посочват номер, дата и издател на дипломата, а ако документът за признаване на придобитото в чужбина образование е вписан в регистрите за академично признаване на Националния център за информация и документация, в заявлението се посочват номер, дата и издател на документа за признаване, като копие на диплома не се прилага;
  • Копия от трудовоправни документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит (трудова/служебна/осигурителна книжка или документ по утвърден образец, както и документи, удостоверяващи извършване на дейност в чужбина) или придобит ранг.
  1. Място и срок за подаване на документите за участие в конкурса:
  • документите, включително и по електронен път, се подават не по-късно от 17:30 ч. на 10.06.2024 г.
  • документите се подават в сградата на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”, гр. София, ул. „Ген. Й. В. Гурко” № 5, лично от кандидатите или чрез пълномощник.
  • документите по т. 5 може да се подават по електронен път на: avto_a@rta.government.bg, като в този случай заявлението за участие в конкурс и декларацията по чл. 17, ал. 3, т. 1 от НПКПМДС следва да бъдат подписани от кандидата с електронен подпис.
  1. Списъците на допуснатите до участие в конкурса кандидати и последваща информация по провеждането му ще бъдат публикувани на интернет страницата на агенцията.
  2. Конкурсът ще се проведе в Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация”, гр. София, ул. „Ген. Й. В. Гурко” № 5.

 

Описание на длъжността:

  1. Участва в редовните сесии и заседания на многостранните организации в областта на международния автомобилен транспорт.
  2. Участва в редовните двустранни заседания на Смесени комисии по международен автомобилен транспорт.
  3. Участва в подготовката и съгласуването на текстовете на проекти на двустранни и многостранни спогодби за международни автомобилни превози на пътници и товари, както и съгласуването на директиви и регламенти на ЕС.
  4. Участва в заседания на междуправителствени и междуведомствени комисии и експертни работни групи.
  5. Изготвя протоколи от заседанията на смесените комисии по международен автомобилен транспорт.
  6. Обработва кореспонденция с чуждестранни министерства, агенции и международни организации.
  7. Води кореспонденция с чуждестранните министерства и агенции относно размяната на разрешителни за превоз на товари и пътници.
  8. Изготвя проекти в областта на автомобилния транспорт по международни програми.
  9. Изготвя справки за състоянието на двустранните и многостранни отношения в областта на автомобилния транспорт.
  10. Изготвя рамкови позиции по нови и предложения за промяна на регламенти и директиви на ЕС.
  11. Изготвя становища и доклади по въпроси, свързани с автомобилния транспорт и европейски въпроси.
  12. Извършва преводи на протоколи, спогодби и други материали и информации.

 

Българските граждани, които са преминали срочна служба в доброволния резерв по чл. 59, ал. 1 от Закона за резерва на въоръжените сили на Република България, се ползват с предимство при кандидатстване за работа в държавната администрация при постигнати равни крайни резултати от проведената процедура.

 

Предоставените документи от кандидатите за обявената позиция се обработват и съхраняват, съгласно изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица, във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни (GDPR).

 

Размерът на основната заплата за длъжността е от 1750 лв. (хиляда седемстотин и петдесет лева) до 2510 лв. (две хиляди петстотин и десет лева).  Основната заплата за длъжността се определя в размер на максимално получаваната за съответната длъжност в централна или териториална администрация, но не повече от степента и нивото, съгласно притежавания професионален опит.

 

Професионалният опит включва времето, през което служителят е извършвал дейност в област или области, които са свързани с функциите, определени в длъжностната характеристика за съответната длъжност.

 

Лице за контакти: Гергана Миланова – старши експерт в дирекция „Човешки ресурси”, телефон: 02/930 88 83.


СПИСЪК НА ДОПУСНАТИТЕ И НЕДОПУСНАТИТЕ КАНДИДАТИ ДО КОНКУРСА

 

за длъжността главен експерт в дирекция „Международна дейност и разрешителни“ в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”– 1 (една) щатна бройка.

 

  1. Списък на допуснатите и недопуснатите кандидати

 

Въз основа на преценката на представените документи, конкурсната комисия

 

РЕШИ:

 

Име, презиме, фамилия на кандидата

Представени ли са всички документи, които се изискват според обявата

Удостоверяват ли представените документи съответствие на кандидата с обявените минимални специфични изисквания за длъжността

Основание за недопускане

1.

Тони Кънчев

да

да

-

2.

Цветелинка Шарбанска

да

да

-

 

 

Въз основа на преценката конкурсната комисия реши:

 

а) Допуска до конкурс следните кандидати:

 

 

Име, презиме и фамилия

1.

Тони Кънчев

2.

Цветелинка  Шарбанска

 

б) Няма недопуснати кандидати.   

 

Посочените кандидати, съгласно списъка на допуснатите кандидати. следва да се явят на практически изпит на 27.06.2024 г. от 10:30 ч. в сградата на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, гр. София, ул. „Ген. Й. В. Гурко“ № 5.

Интервюто с издържалите практическия изпит кандидати ще се проведе същия ден в сградата на  Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, гр. София, ул. „Ген. Й. В. Гурко“ № 5.

           

  1. Нормативни документи за подготовка за участие в конкурса:

 

  1. Закон за автомобилните превози.
  2. Наредба № 11 от 31.10.2002 г. за международен автомобилен превоз на пътници и товари.
  3. Регламент (ЕО) № 1073/2009 на Европейския парламент и на съвета от 21 октомври 2009 година относно общите правила за достъп до международния пазар на автобусни превози и за изменение на Регламент (ЕО) № 561/2006.

 

  1. Система за определяне на резултатите

Съгласно чл. 34, ал. 5 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност  на държавни служители, конкурсната комисия определи методиката на оценяване и коефициентът, по който се умножават резултатите на кандидатите и минималния резултат, при който кандидатът успешно е издържал практическия изпит, както следва:

  1. Продължителност на времето за провеждане на практическия изпит 60 минути.
  2. Писмената работа, която се състои в решаване на казус, ще се оценява от всички членове на комисията.
  3. Кандидатът трябва да отговори мотивирано и задълбочено на всеки въпрос от поставения казус, като ползва ясни и точни аргументи. Отговорите на кандидата ще се оценяват по 5-степенна скала, като максималната оценка е 5, а минималната – 1.
  • Оценка 5 се поставя, когато отговорът на кандидата е верен и мотивиран.
  • Оценка 4 се поставя, когато отговорът на кандидата е верен и в известна степен мотивиран.
  • Оценка 3 се поставя, когато отговорът на кандидата е верен, но слабо мотивиран.
  • Оценка 2 се поставя, когато отговорът на кандидата е верен, но не е мотивиран.
  • Оценка 1 се поставя, когато отговорът на кандидата не е верен или кандидатът не е отговорил на въпроса.
  1. Всеки оценяващ член на конкурсната комисия определя резултата на кандидата, като изчислява средноаритметична стойност от оценките, поставени на отделните въпроси. Общата оценка на кандидата от практическия изпит е средноаритметична от оценките на проверяващите членове на комисията.
  2. Минималният резултат, при който кандидатът успешно е издържал практическия изпит и се допуска до интервюто, е 4 (четири).
  3. Коефициентът, по който се умножават резултатите от практическия изпит на кандидатите, е 3 (три).

По време на интервюто всеки член на конкурсната комисия преценява качествата на кандидата въз основа на неговите отговори по 5-степенна скала за съответните критерии и попълва формуляр съгласно приложение № 5 към чл. 42, ал. 4 от НПКПМДС – за експертни  длъжности. Минималният резултат, при който кандидатът се счита за успешно издържал интервюто, е 4 (четири). Коефициентът, с който ще се умножава резултатът от интервюто, представляващ средноаритметична величина от поставените от членовете на комисията индивидуални оценки, е 4 (четири). Продължителността на интервюто с всеки кандидат е не по-малка от 10 минути.

Окончателният резултат на всеки кандидат е сбор от резултатите, получени при провеждането на конкурса по горепосочения начин, умножени с определените коефициенти.

             /П/

Диана Гелева

Председател на конкурсната комисия


02.07.2024 г.

Класиране от проведения конкурс за заемане на длъжността главен експерт в дирекция Международна дейност и разрешителни “ – 1 щатна бройка в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”.

Въз основа на резултатите от практическия изпит на явилите се и допуснати до интервюто кандидати, конкурсната комисия класира, както следва:

  • на първо място – Цветелинка Шарбанска
Scroll to top