Съобщения за започване на производство по прекратяване на права

22 Юни 2020

Започва производство за прекратяване на правата, произтичащи от издадения "ЯКУБ ТРЕЙД" ЕООД

На основание чл. 26, ал. 1, във връзка с чл. 25, ал. 3 от Административнопроцесуалния кодекс, Ви уведомявам, че с настоящото писмо започва производство за прекратяване на правата, произтичащи от издадения "ЯКУБ ТРЕЙД" ЕООД лиценз на Общността за извършване на превоз на товари № 19574, на основание чл. 11, ал. 1, т. 1, буква „б“ от Закона за автомобилните превози.
С доклад, изх. № РД-14-3285/2/22.01.2020 г., началникът на областен отдел “Автомобилна администрация” – гр. Благоевград е посочил, че превозвачът "ЯКУБ ТРЕЙД" ЕООД няма назначено лице на длъжност ръководител на транспортната дейност, като е престанал да отговаря на изискванията на чл. 7, ал. 2, т. 1 и 2 във връзка с ал. 4 и 5 от Закона за автомобилните превози, както и  на чл. 5б, ал. 1 от Наредба № 11 от 31.10.2002 г за международен автомобилен превоз на пътници и товари.
Съгласно чл. 11, ал. 1, т. 1, буква „б“ от Закона за автомобилните превози, правата, произтичащи от издадения лиценз, се прекратяват по решение на лицензиращия орган, когато превозвачът престане да отговаря на изискванията на чл. 7, ал. 2 от Зaкона за автомобилните превози.
С разпоредбата на чл. 5б, ал. 1 от от Наредба № 11 от 31.10.2002 г за международен автомобилен превоз на пътници и товари е указано, че транспортната дейност на превозвача, притежаващ лиценз на Общността трябва да бъде ръководена постоянно и ефективно от лице, притежаващо удостоверение за професионална компетентност.
Съгласно чл. 34, ал. 1 и ал. 3 от Административнопроцесуалния кодекс, в 7-дневен срок, считано от датата на получаване на настоящото съобщение, като страна в административното производство имате право да се запознаете с документите по преписката (в сградата на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, гр. София, ул. „Ген. Й. В. Гурко“ № 5, в работни дни от 9.00 ч. до 17.30 ч.) и да изразите становище по тях, да направите писмени искания и възражения във връзка с производството.
При непредставяне в определения по-горе срок на документи, удостоверяващи, че "ЯКУБ ТРЕЙД" ЕООД отговаря на изискванията за професионална компетентност и добра репутация, ще бъде издадена заповед за прекратяване на правата, произтичащи от издадения лиценз на Общността № 19574.

Scroll to top