Новини

21 Януари 2021

21.01.2021 г. Важно!!!На вниманието на българските автомобилни превозвачи ВЪВЕДЕНА ЗАБРАНА ЗА...

21.01.2021 г.

Важно!!!
На вниманието на българските автомобилни превозвачи

ВЪВЕДЕНА ЗАБРАНА ЗА ИЗПРЕВАРВАНЕ ОТ ТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ В РЕПУБЛИКА СЛОВЕНИЯ

В Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ постъпи информация от Посолството на Република България в Любляна относно разпространена от словенските медии информация, съгласно която считано от 15 януари 2021 г. влиза в сила забрана за изпреварване от товарни автомобили по магистрала А1 между Шентил (Šentilj) и Копер (Koper) в часовия пояс между 06:00 и 18:00 часа. Полицейският контрол ще бъде засилен.
Новият режим е въведен за товарни автомобили с тегло над 7,5 тона. Тези превозни средства ще могат да изпреварват през деня в трилентовите участъци, а през нощта - по протежение на цялата магистрала. Забраната за изпреварване от товарни автомобили вече е в сила по време на сутрешните и следобедните пикови часове в някои магистрални участъци, в тунели, на кръстовища и на някои околовръстни пътища.
Отсечките, където изпреварването е забранено в пиковите часове, са маркирани, а глобата за нарушения възлиза на 300 евро.
Забраната се въвежда с цел нормализиране на движението и подобряване безопасността по автомагистралата.
Правителството също така планира да въведе автомагистрална полиция като друг начин за повишаване на безопасността. През първата фаза е планувано да бъде създадено едно звено в района на Любляна. Общо 15 патрулни коли се очаква да наблюдават магистралната мрежа.

Scroll to top