Новини

10 Декември 2021

На вниманието на българските автомобилни превозвачи, извършващи международен превоз на пътници и товари от/до и през територията на Република Сърбия

Блокиране на ключови пътни възли и кръстовища на територията на Република Сърбия, включително и основната пътна артерия, водеща към държавите от ЕС, а именно международен път Е-75

Съгласно постъпила в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ информация от посолството на Р България в Белград, Ви уведомяваме, че следващите съботи, в интервала от 14.00 ч. до 16.00 ч. движението по международен път Е-75, в Белград ще бъде блокирано за всички участници в движението, в следствие на гражданско неподчинение.

Посолството на  Р България в Белград препоръчва на автомобилните превозвачи, в този интервал от време, да използват околовръстния път на Белград от София - излизане от автомагистралата при Бубан поток и включване в автомагистралите за Загреб и Будапеща при пътен възел „Добановци“.

Подобна препоръка би могла да бъде отправена и към българските граждани, пътуващи транзитно през Белград с автомобили.

Товарните автомобили не преминават през Белград, тъй като мостът „Газела“ е забранен за преминаване на товарни автомобили с тегло над 5 тона.

Scroll to top