Новини

20 Септември 2022

За седма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира Ден без загинали на пътя в рамките на Дните на безопасността на пътя между 16 и 22 септември с мото „Остани жив! Пази живота!" („Stay alive and save lives'").

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,
ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ТРАНСПОРТНИЯ БРАНШ,
ПАРТНЬОРИ,

За седма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира Ден без загинали на пътя в рамките на Дните на безопасността на пътя между 16 и 22 септември с мото „Остани жив! Пази живота!" („Stay alive and save lives'").

Тази година 21 СЕПТЕМВРИ е определен за ДЕН БЕЗ ЗАГИНАЛИ НА ПЪТЯ, като целта е да се организират събития и дейности, пряко свързани с популяризиране на дейностите по осигуряване на безопасност на движение по пътищата с сновното послание - намаляване на жертвите при тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата в страната ни.

С настоящото писмо Ви информирам, че ръководството на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ подкрепя Дните на безопасността на пътя 16-22 септември 2022 като изпълнява в цялост и надгражда внедрената Система за управление на безопасността на движение по пътищата съгласно междунарден стандат ISO 39001:2012 RTSMS.

В тази връзка от името на всички служители правим своето обещание изразяващо се в:

  • Да бъдем внимателни и ще спазваме правилата за движение при управление на автомобил, мотоциклет или велосипед;
  • Ще спазваме ограниченията на скоростта при управление на автомобил или мотоциклет;
  • Ще използваме обезопасителен колан или каска като водач или пътник в МПС;
  • Ще избягваме изцяло употребата на алкохол и наркотични вещества, ако ще управлявам превозно средство;
  • Ще насочим цялото си внимание към пътя и останалите участници в движението и няма да се разсейваме с мобилните устройства;

Тази наша подкрепа и прието обещание ние ще популяризираме посредством всички комуникационни канали с браншовите организации в транспортна на товари и пътници, организацията и провеждане на обучения на кандидат водачи на МПС, пунктовете за контрол на техническата изправност и служителите в психологическите лаборатории, както и на страницата на ИА „Автомобилна администрация“.

Призоваваме всички служители и организации в транспортния бранш да се присъединят към инициативата, според възможностите и компетенциите си, и да организират дейностите си така, че 21 септември 2022 г. да бъде Ден без загинали на пътя!  „Остани жив! Пази живота!"

 

С уважение,

Бойко Рановски

Изпълнителен директор

ИА „Автомобилна администрация“

Scroll to top